dimarts, de setembre 05, 2006

La generositat

Avui he escoltat al qui serà nou alcalde de Barcelona divendres (si res no falla). De tot el que ha dit em vull quedar, ara, amb una paraula: generositat.
Generositat per qui deixa un càrrec --és difícil de deixar el poder, és difícil fer una retirada a temps, per cert, qui decideix quan és "a temps"?-- i l'ofereix al nou vingut.
Generositat per oferir-se als altres i treballar.
Generositat per quan toqui de nou donar el relleu, perquè tocarà!
Generositat per a la joventut, generositat per a l'experiència.
Generositat ...
No tinc un diccionari etimològic, però estic convençuda que l'arrel és de "generar". I només es genera a través de la transformació, en present, ja que res es crea, tot es transforma. I evoluciona.
L'utopia seria evolucionar tots a la vegada, igual, com el desig que té qualsevol matrimoni el dia de l'enllaç. No sempre s'evoluciona junts, no sempre es generen junts les mateixes il·lusions, els mateixos projectes. Per les raons que siguin.
I quan és moment de canvis, cal ser generosos i sortir d'allà, (i, és clar, generar o participar en nous projectes, si no t'enfonses), o ser generosos i aportar-ho tot.
Paraula d'avui: generositat.
Espero que l'evolució del nou alcalde vagi sempre de la mà de la generositat.
Perquè Barcelona evoluciona. Els ciutadans són generosos, ai Rousseau! Sempre he volgut ser rousseauniana. Crec en l'home. En el ser humà. Generós.